Кой не знае за Дубай? Дубай е известен, като град на златото поради търговията, петрола и бизнеса. Той се нарежда сред един от най-модерните и прогресивни градове с видна позиция на световния бизнес пазар. Сред българите дестинацията е популярна най-вече като опция за почивка. Поради това хората не предполагат, че там има кампуси на много престижни университети и е отлична опция за престижно образование.

 

В Дубай се намират на над 65 университета, които са оборудвани с най-съвременната инфраструктура и съоръжения. Най-голямото преимущество е, че получавате качествено образование, но срещу далеч по-ниски суми. Избирайки университет във Великобритания да речем, това ще ви коства над 20 хиляди паунда годишно, a ако изберете кампуса на същия университет в Дубай ще се разделите с много по-малко пари и в някой случаи може да се възползвате от стипендии , което го превръща в една прекрасна алтернатива за престижно образование. Ето как в столицата на Обединените арабски емирства получавате една и съща диплома, но срещу в пъти по-малка сума.

 

 

Едни от най-престижните университети в Дубай

Westford University College 

Birmingham University

SAE

Strathclyde Business School

University of Waterloo, Canada

The University of Manchester

HEC

Saint-Petersburg State University of Engineering & Economics, Dubai Branch

Michighan State University 

City University of London

Rochester Institute of Technology

Duke University 

Heriot-Watt University

University of Stirling

Biotechnology University College Dubai

University of Wollongong in Dubai

Да вземем за пример Westford University, който е обявен от Forbes за ТОП 1 най-добър Бизнес университет в Арабския свят. Ако се запишете в кампусът им в Дубай, ще имате възможност да учите дори и онлайн и то срещу 8,10 хиляди долара – нещо, което е невъзможно в UK.

В Birmingham University пък имате привилегията да получите стипендия – 50% отстъпка от таксата. Нещо, което е невъзможно, ако учите в кампуса им в UK.

Може да учите в слънчев Дубай и в SAE Institute, който се нарежда сред 10-те най-добри университета за Анимация. Също така може да се възползвате от шанса да изплащате таксата си на до 27 вноски, докато във Великобритания трябва да я платите на веднъж.

Тези и още много други плюсове са пример за това, че е в пъти по-добре да вземеш престижна диплома от Великобритански или Канадски университет, но докато си в космополитния Дубай.

Дубай се нарежда на 5-то място в света с най-бързоразвиващите се градски икономики. Имате шанс да учите на място, което може да се похвали с особено висок растеж в търговията и туризма и същевременно е прекрасна възможност за вашето кариерно развитие след дипломиране, а защо не и още докато учите. Докато учите в Дубай, ще получите международен опит, различен от всяко друго място. Това отчасти се дължи на факта, че Дубай може да се похвали с едни от най-модерните сгради в света, технологии, индустрии и висок стандарт на живот.

Икономиката на  Дубай е една от най-силните в света и следователно няма да ви бъде много трудно да си  намерите добре платена работа след дипломиране.

Друг фактор, който допринася за уникалното и богато преживяване е културното многообразие, което се крие на всеки ъгъл на тази страна.

Не можем да отречем факта, че има повече от 100 националности на едно място, което води до хора с различни гледни точки, стилове, идеологии и акценти. Проучванията установяват, че в националната култура на територията Емирати съставляват само 20% от общото население, а останалите 80% са чужденци, които идват от цял ​​свят. През годините много американци, австралийци и британци се преселват там, заради по-високите заплати и далеч по-приятния климат. Много от най-големите световни компании имат офиси в Дубай и това кара хората да предпочетат да работят в офисите им там. Куп големи компании като BBC, Sky News, AP, HP, Oracle, Microsoft и т.н. ви очакват – Кой не би избрал да смени дъждовен Лондон с по-топло и приятно място?

За разлика от страни като Италия и Германия например, където по-рядко може да срещнете някой, който да говори английски език – то в Дубай този проблем го няма. Английският е приет за официален език и няма нужда да се притеснявате от езиковата бариера.

Що се отнася до живота и ежедневието в Дубай, то ниският процент на криминалност и липсата на престъпления го превръщат в спокойно място подходящо не само за обучение, но дори и ако решите да останете след това и да създадете семейство.

Ако имате някакви въпроси – запишете се за БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ, на която наш Експерт по образование, ще ви предостави цялата необходима информация за кандидатстването в Дубай и ще ви разкрие всички възможности на обучението в слънчев Дубай.

 

 

 

 

Privacy Preference Center