Изключително щастливи сме да обявим, че за 2-ра поредна година организираме събитие – единствено по рода си на нашите географски ширини – а именно – “Образование в Испания” на 9-и Март 2024 в хотел Маринела, гр. София.

Като единствената лицензирана агенция от МОН-Испания за предоставяне достъп до испанско образование за ученици  Източна Европа, ние се наехме с нелеката задача да популяризираме престижното испанско образование измежду българските ученици още преди 6 години. На онзи етап кандидатите и техните родители бяха запознати единствено с опциите за образование единствено във Великобритания, Нидерландия и Германия. Всъщност обаче високият рейтинг на 164-та испанска гимназия в София, както и на някои други училища, като например 22-ро училище в София и 4-та езикова гимназия във Варна спомогнаха процеса по осъзнаване, че Испания също предлага изключително образование, университети от много висок ранк, иновативни и перспективни специалности.университети в испания
Ние от Космо можем да се похвалим с над 300 кандидатури за испански университети (с програми, както на испански, така и на английски) годишно и вече над 1500 успешни акредитации. 

Акредитацията е и една от основните причини за организирането на събитието “Образование в Испания”, на което ще ви разкрием тънкостите около процеса по признаване на българска диплома, възможностите за обучение в слънчевата страна и как да НЕ си вкарате автогол при самостоятелно кандидатстване. 

Подготвили сме ви няколко презентации, в които ще разясним що е то акредитация, как точно се пресмята нотата (бала) за кандидататване, включително и най-важният въпрос – защо са толкова важни профилните предмети. Отделно нашите консултанти ще бъдат на разположение, за да изчислят прогнозната ви нота и да ви дадат професионални съвети за по-големи шансове за прием.

Освен акредитацията, фокусът на събитието тази година ще бъде насочен именно върху личния контакт със студенти, които  вече са успешно приети в мечтаните от тях специалности и университети, долетели от Испания специално за вас, бъдещите кандидат-студенти.  Неслучайно избрахме и подзаглавието “Студенти разговарят с кандидати”. Всеки посетил събитието ще има възможността за лична среща със студент от едни от най-престижните испански университети. А ето и кои ще бъдат гост представителите, с които ще можете да се срещнете и поговорите на събитието:

Алекс Павлов – студент по Бизнес администрация в Universidad Carlos III ТОП 50 в света
Димана Димова – студент по Строително инженерство в Universitat Politecnica de Catalunya ТОП 30 в света
Емил Ангелов – студент по Превод и лингвистика в Universitat Autonoma de Barcelona ТОП 60 в света
Ребека Стоянова – студент по Медицина в Universidad Complutense de Madrid ТОП 100 в света
Антони Димов – студент по Психология в Universidad Autonoma de Madrid ТОП 80 в света
Светлозара Славчева – студент по Криминология в Universitat Pompeu Fabra Barcelona ТОП 100 в света
Александра Христова – завършил студент Бизнес администрация  в Universidad Alicante ТОП 60 в Европа
Мартина Атанасова – студент по PPLE(Philosophy, Politics, Law and Economics) в IE University Madrid ТОП 26 в Света

университети в испания

Със специални презентация ще се включат и официални предстаители на топ университетите за бизнес и медицина, а именно – IQS Ramon Llull и  Universidad Catolica de Murcia, които предлагат множество програми на английски като международен бизнес, дентална медицина, психология, спортен мениджмънт, туризъм, маркетинг и други.

Дори и желаният от вас университет да не е изпратил свой представител или студент  на събитието, имайте предвид, че ще можете да получите информация от нашите професионални експерти по образование на на щанда “Други университети”. Така че не се колебайте да зададете вашите въпроси, за който и да било испански университет. В допълнение на същия щанд можете да откриете повече информация и за следните университети, които изпратиха официални подробни брошури за вас, посетилите събитието:

И не на последното място, ще имате възможност да се консултирате и да получите информация от професионалисти в сферата на чуждите езици и подготовката за допълнителни изпити в лицето на школа Crack и Марио Савчев, които могат да ви бъдат полезни в подготовката за SAT или сертфикат по език, превод и легализация на документи за Испания, както и от представители на езиковите лагери Enforex, където можете значително да подобрите знанията си по английски или испански, преодолявайки езиковата бариера.испански университети

Ето как ще изглежда и програмата на събитието събитието:

10:00-10:30 Вход и регистрации 

10:30-11:00 Презентация “Образование в Испания”

11:00-11:15 Лични срещи със студенти

11:15-11:30 Презентация “Балообразуване и испански матури”

11:30-11:45 Лични срещи със студенти

11:45-12:00 Презентация “Кариерно ориентиране и специалности в Испания”

12:00-12:30 Лични срещи със студенти

12:30-13:00 Почивка

13:00-13:15 Презентация на Universidad Católica de Murcia

13:15-13:30 Лични срещи със студенти

13:30-13:45 Презентация “Бизнес образование на ТОП ниво”

13:45-14:00 Лични срещи със студенти

14:00-14:15 Презентация на Universitat Ramon Llull, Campus IQS – 17-ти в света за Бизнес науки

14:15-17:00 Лични срещи със студенти

 

Съветваме ви да се регистрирате предварително за събитието, за да избегнете чакането на опашка за регистрация ТУК.