И въпреки че вече е септември и много от университетите са започнали, ако не лекции, то Introduction weeks – все още има дестинации, където кандидатстването все още не е приключило.

Така че, ако сте кандидатствали без успех през тази година в чужбина – не се отчайвайте!

В тази статия ще обобщим къде и до кога все още можете да кандидатствате и да започнете обучението си буквално след месец – през Oктомври 2023.

Ето ги и дестинациите, които все още са отворени за кандидатстване на Английски:

  • ДУБАЙ, Обединени Арабски Емирства – като световен инвестиционен и бизнес хъб, Дубай фокусира усилията си и върху предлагането на престижно образование с цел привличането на млади и амбициозни хора от цял свят. Едни от най-известните университети за международни студенти в Дубай са Westford College(филиал на английски университет); Canadian university; SAE Arts Academy, Middlessex University, American University и много други. Средната годишна такса е между 12000 и 18000$. Имайте предвид, че Дубай като една екзотична и луксозна дестинация разполага с общежития от най-висок клас за своите студенти.  Или с две думи – ще се чувствате по-скоро като на почивка в 5*-ден хотел, отколкото като студент в общежитие.
  • ИТАЛИЯ – много от държавните университети в Италия имат стандартни класирания чак до края на септември, като в това число са специалности като Компютри, Биология, Инженерство, Медицина, Икономика и Бизнес, Туризъм и други. Едни от най-престижните университети в Италия, които са отворени за прием през септември, са Болонски, Сапиенца, Падуа, Павия, Милански, Тор Вергата, Венециански и двата политехнически университети в Милано и Торино.
  • ИСПАНИЯ – може би най-непопулярната от всички изредени опции и за голямо учудване на доста родители и кандидат-студенти, Испания е дестинация, която всяка година увеличава броя на програмите на английски, които предлага. За разлика от другите държави обаче, Испания е далеч по-достъпна със стандартни такси от около 1100 до 1500 евро на година в повечето държавни университети. Имайте предвид, че основните класирания там приключиха през юли месец за започващите октомври, но сега през септември се обявяват всички незаети места – така че е съвсем възможно да ви излезе късмета.
  • ВЕЛИКОБРИТАНИЯ – и ако Испания е доста нискобюджетна дестинация, то със сигурност Кралството вече не е такова достъпно след “Брейкзит”. Най-ниските такси там са около 13000 британски лири, но средните такива са по-скоро около 17-20 000 паунда. Все пак ако можете да си го позволите, ви съветваме да прегледате Клийринг листа, който е валиден до Октомври 2023. Клийринг-ът е списък с всички свободни места в програми като такива има дори в едни от най-елитните университети като UCL, Glasgow, King’s college и други.
  • ЧАСТНИ УНИВЕРСИТЕТИ – и не на последно място, нека не забравяме, че много от частните университети в цяла Европа, и не само, имат кандидатствания до края на Септември, така че нищо не пречи да си опитате късмета в частни университети във Франция, Германия, Австрия, Швейцария, Испания, Италия и други.

И все пак, ако се притеснявате да не изпуснете и последния влак за тазгодишната студентска кампания, или се съмнявате в коректността на апликацията си – доверете се на нашите експерти в сферата на образованието като си ЗАПИШЕТЕ БЕЗПЛАТНА ОНЛАЙН КОНСУЛТАЦИЯ.

Безплатна консултация