С огромна радост искаме да ви съобщим, че от юни тази година кандидатстването за българските и балканските студенти в Испания ще бъде значително улеснено. За целта ние от Космо, които сме единствената лицензирана агенция от UNED Испания за Източна Европа, успяхме заедно със съдействието на Испанското посолство да спомогнем за отварянето на първия испански изпитен център в България. Въпреки, че ни отне близо година, благодарение на общата ни работа с UNED и Испанското посолство съвсем скоро изпитният център ще отвори врати в гр. София и ще подпомогне всички бъдещи студенти да се явят на необходимите PCE изпити за повишаване на нотата при кандидатстване.

Всяка година работим с над 200 желаещи от цялата страна, които желаят да продължат образованието си в Испания и броят им постоянно се увеличава. От юни 2023 кандидат-студентите ще имат възможността да държат всички изпити по всички предмети тук на място, което ще е едно огромно улеснение за тях. Това до сега се случваше само в Испания или в други европейски държави, но не и в Източна Европа. Отварянето на изпитния център не само ще улесни студентите, но и ще намали значително разходите за тях, тъй като ще ви спести разходи като самолетни билети и хотели.

Ето малко повече информация:

Провеждане на изпитите:

От 5 Юни до 10 Юни 

Сроковете за записване:

от 27 Февруари до 3 Май.

Ще има и септемврийска сесия, която е за завършили ученици:

От 4 Септември до 9 Септември

Срокове за записване:

29 Юни до 21 Юли

Напомняме, че за да получите бонус към основната нота, е необходимо да се явите на минимум 2 изпита за допълнителна компетенция. Таксата за явяване за всеки PCE изпит е 35 евро, и се заплаща директно към UNED. А, ето и предметите, на които можете да се явите, за да повишите своята nota.

PCE exams :

Spanish Language and Literature

English

German

Portuguese

Italian

French

Spanish

History

Mathematics II

Biology

Chemistry

Physics

Technical Drawing

Geology

Latin

Mathematics Applied to Social Sciences

Business Economics

Geography of Spain

History of Philosophy

History of Art

Fundamentals of Art Design

Не забравяйте, че на 25 март в Хотел Маринела ще се проведе събитието “Образование в Испания“, на което може да получите цялата нужна информация за кандидатстването, PCE еxams, както и да пресметнете своята нота. Ще имате шанс да се възползвате от БОНУСИТЕ, които сме подготвили за вас и да се срещнете с представителите на различни университети и езикови лагери.

Регистрирайте се за участие – https://forms.gle/o6ugkDWhR57x5JYH7