В Източна Европа хората масово робуват на стереотипи и предрасъдаци, а Ние от Космо сме си поставили за цел да разбием един от тях – че екзотичните страни са само за екскурзии и качествено образование навън има само в Европа. 

Ние не ограничаваме възможностите за кандидатстване на нашите студенти към по-популярните страни, а ги насърчаваме към най-доброто за тях. Нашата идея е да помогнем на хората с по-разчупено мислене да сбъднат мечтите си, като съчетаят образование в престижен университет с живот в екзотична страна. Ако и Вие сте човек, който се откроява от тълпата и не искате да сте част от стадото, които “чули недочули “ тръгват в посоката посочена от обществото, то си струва да прочетете статията по-долу.

Изборът да продължите своето следване в нестандартна страна, неминуемо ще Ви донесе много позитиви. 

Един от най-големите е, че след обучение в университетите на друг континент Вие  ще имате възможността да се сдобиете с две дипломи – една Европейска и една от континента, на който сте избрали да учите, като двете дипломи ще бъдат признати в цял Свят. 

Освен това ще се запознаете с различен тип култура, вследствие на което ще разширите светогледа си. А когато мислите “out of the box” и познавате различни култури и манталитети – това несъмнено ще Ви помогне в прилагенето на различни практики и техники във Вашата бъдеща професия.

Ще натрупате невероятни преживявания и познанства с хора от цял свят. 

В последните години страни като Азербайджан, Тайван, Израел, Монако, Южна Африка, Сингапур, Русия, Мексико се радват на висок икономически растеж, който осигури и челни позиции на техните университети в световните класации. 

study in Japan

Ако искате да съчетаете обучението си в престижен университет с излежаване на едни от най-красивите плажове в света – то тогава си струва да разгледате опциите за образование в държави като Сингапур, Малайзия, Индонезия, Тайван, Южна Африка.Тайван, например, може да се похвали с много университети на предни позиции в класацията QS World University Ranking, а конкретно за ИТ и Компютърни науки – Националният университет на Тайван се намира в ТОП 50 на Световната класация по образование. Важно е да се спомене също, че с оглед привличането на все повече международни студенти – държавата предлага над 1000 пълни стипендии годишно за чужденци.

 

IT

За тези, които мечтаят да се развиват в сферата на Туризма и същевременно да учат и живеят на една от най-популярните екзотични дестинации за туристи в света – Ви съветваме да се насочите към райския остров Бали, Индонезия, където можете да получите двойна диплома по Бизнес или хотелиерство към холандския Stenden University. Имайте предвид, че таксите за обучение са дори по-ниски от тези на университетите във Великобритания, а освен това разходите за живот няма да са по-високи от тези в България.

Университетът в Кейп Таун, Южна Африка, в най-развитата африканска държава, е подходящ избор и за всички ориентирали се към Медицината или Спортния мениджмънт, тъй като заема челни позиции в Световните класации за тези две науки.   

Един от митовете и основно притеснение на студентите е, че в екзотичните страни няма голям избор от програми на Английски език, само в Япония има над 500 програми на Английски език. Развитата островна държава също може да се похвали с елитни университети заемащи предни позиции по много специалности и особено по Инженерните, ИТ, Роботика, Киберсигурност и Изкуствен Интелект, като The University of Tokyo е на 13-то място в Света за по-горно изброените специалности. Правителството на Япония осигурява държавни стипендии на кандидат-студенти от цял свят, които могат да покрият не само семестриалните такси, но и други разходи като общежитие, транспорт и дори самолетни билети от/до родната страна. 

За любителите на латиноамериканската култура или тези, които имат познания по испански език – най-старият университет в света – University of Bologne предлага качествено образование и двойни дипломи в Буенос Айрес, Аржентина (европейска и латиноамериканска). В южната държава се предлагат програми както на английски и така и на испански език.

Ако пък сте любители на лукса и искате да се докоснете до разкоша на богатите – тогава международният университет във втората най-малка страна в света, но една от най-богатите – Монако, е подходящ избор за Вас. Internatinal University of Monaco (IUM) e популярна, притегателна точка за всички, чиито мечти са да се развиват в Мениджмънта на луксозни стоки, услуги и ивенти. Неслучайно всички луксозни световни марки като Chanel, Louis Vuitton, Hermes, Cartier назначават кадри именно завършили университета в Монако. Освен това не забравяйте, че в самия град-държава се организират едни от най-лъскавите събития/изложения на яхти,часовници и бижута. Тази индустрия е доста специфична, така че диплома по Мениджмънт на луксозни стоки, е абсолютно задължителна.

rich

Ако се нуждате от БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ по повод възникнали въпроси или ако желаете да кандидатствате,  – моля, кликнете на линка по-долу, за да си запишете час с наш Експерт:

 

 

Privacy Preference Center