Сертификатът за език е един от  задължителните компоненти, нужни при кандидатстване в чужбина. Повечето от вас познават или поне са чували за световнопризнатите сертификати IELTS и Toefl, както и сертификатните изпити на Cambridge – FCE,CAE, CPE.

Обстановката в момента обаче, малко или много затруднява явяването на на по-горните тестове, и от TOEFL, например, прибегнаха до осъществяването на изпитите онлайн от вкъщи.

Днес ще ви разкажем за още един сертификатен изпит по език, за който можете да се запишете онлайн и да издържите онлайн също. Той стана популярен по време на пандемията от КОВИД, заради лесния формат, краткото времетраене на изпита, бързото излизане на резултатите както и 5 пъти по-евтината такса за явяване в сравнение с другите изпити по език. Това е изпитът по английски – Duolingo.

DuoLingo е световен сертификат по английски, който за момента се признава от над 2000 институции, в които влизат и едни от най-престижните университети по света, като например: King’s College London, University of Glasgow, University of Warwick, Columbia University, Cornell University, John’s Hopkins University и и редица други. Той е абсолютна алтернатива на досега известните IELTS и TOEFL има същата тежест.

За разлика от останалите тестове за удостоверяване на нивото на владеене на даден език – при DuoLingo не се налага да търсите конкретна свободна дата за явяването на изпита, да пътувате до определено населено място или изпитен център, за да се явите. Може да го направите от вкъщи и всичко, което ви е нужно е компютър с микрофон и камера, интернет и един час свободно време. Предвид ситуацията с Covid-19 е един много добър вариант за избягване на физически контакт.
 
Веднъж щом завършите изпита, ще получите вашия резултат в рамките на само 48 часа. Ако съпоставим този период с други сертификати, за чиито резултат се чака поне 15 дни, а за някои дори 3,4 месеца, то Duolingo е един перфектен вариант, дори и ако сте решили да кандидатствате в последния момент.
 
Освен че всичко около Duolingo е сравнително по-бързо – то дтуг много голям плюс е такста за явяване на изпита. Еднократното записване за изпита е 49$, което е поне 4 пъти по-малко спрямо други сертификати, които струват 200 и повече долара за всяко явяване. За записването и избирането на дата, както и плащането – всичко се прави от вкъщи чрез уебсайта на сертификата и стига да имате дебитна или кредитна карта под ръка.
 

Ако имате някакви въпроси – запишете се за БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ, на която наш Експерт по образование ще ви предостави цялата необходима информация за кандидатстването и финансирането в чужбина: