Княжество Монако е втората най-малка страна в света, разположена на Френската Ривиера със статут на град-държава, както и най-гъсто населената държава в света. Столица е едноименният град Монако, а за най-голям град е отличен Монте-Карло. Официален език е френският.

ИКОНОМИКА

Основните приходи на микродържавата идват от туризма, тъй като Монако е един от основните туристически центрове на света.

УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ

International University of Monaco (IUM) е единственото висше учебно заведение в Монако. За сметка на това, компенсира с престижно и качествено образование, което примамва множество чуждестранни студенти.

МЕТОДИ НА ПРЕПОДАВАНЕ

Бакалавърска степен: 3 години

Магистърска степен: 1,5 – 2 години

IUM е бизнес-ориентиран университет, където се преподават доста индивидуално ориентирани бакалавърски, магистърски и MBA програми. Методите на преподаване наподобяват тези във Франция, като тук обучението е практически насочено, обвързано със стаж в утвърдени в бранша компании, което несъмнено осигурява успешна последваща реализация.

МЕЖДУНАРОДНИ СТУДЕНТИ СТАТИСТИКИ

Държавата-джудже привлича студенти от над 125 държави по света и бизнес програмите обикновено се състоят от 100% международни студенти.

СПЕЦИАЛНОСТИ

Най-желаните специалности за кандидатстващите са бизнес науките, които са в основата на образователните степени в IUM. Но изключителен интерес представляват по-необикновените специалности като Sport Management и Luxury Management. Като университета в Монако не случайно е и един от топ 10 на най-добри университети в Европа за преподаване на специалността Luxury Management или Управление на луксозни стоки и услуги.

КЛАСАЦИИ

International University of Monaco се нарежда сред TOP 100 на най-добрите висши училища по Бизнес според световната класация на “The Economist”.