[Sticky] Разходи за живот във Великобритания/ Англия  

  RSS

Cosmo Admin
(@admin)
Cosmo Admin Admin
Присъединен: преди 2 години
Публикации: 34
07/12/2018 2:06 pm  

Тук можете да коментирате от Вашия личен опит колко точно е необходимо на един студент, за да се справя с разходите за храна, транспорт, застраховки, квартира или общежитие и други разходи във Великобритания.  Споделянето на линкове е НАПЪЛНО ЗАБРАНЕНО!

This topic was modified преди 1 година 3 times by Cosmo Admin

Цитат
Londonstar
(@londonstar)
Нов потребител
Присъединен: преди 1 година
Публикации: 1
15/01/2019 5:57 pm  

Имам оферта от Глазгоу и от UCL London. И в двата случая ще получа финансиране - в Англия със заема, а в Шотландия с държавната субсидия, но искам да знам къде разходите ще ми бъдат по-малко и къде ще имам по-голяма възможност да работя по часово, тъй като се издържам сама.  🤓   🤓  🤓 Благодаря ви предварително. 


ОтговорЦитат
Cosmo Admin
(@admin)
Cosmo Admin Admin
Присъединен: преди 2 години
Публикации: 34
17/01/2019 10:33 am  

Здравей Londonstar,

Първото и най-важно нещо да се отбележи при работа по време на следването във Великобритания, а и в много други европейски държави е, че на студентите не им се разрешава да работят повече от 20 часа на седмица. Тоест каквато и работа да си намерите, не сме уверени, че 20-те часа на седмица ще Ви стигат за цялата издръжка, тъй като средното заплащане на час за неквалифицирана работа е около 8 паунда на час или 160 паунда на седмица. 
Квартирите в Лондон започват от порядъка на 450-500 паунда за стая в крайните зони на града, но имайки предвид, че UCL се намира в централната част на Лондон, то тогава може би ще е по-удачно да живеете в централната част, за да сте близо до него. Квартирите в централен Лондон или така наречената първа зона започват от порядъка на 700-800 паунда за стая, в идеален център 1000-1200 паунда за стая. Трябва да се отбележи, че ако искате да се издържате сама - 160 паунда на седмица(ако работите) няма да са достатъчни.
Закуските в Лондон са от порядъка на 3-5 пунда за сандвич в Старбакс или Прет, а кафетата около 2,50-3 паунда в последните. 
За обяд ще са Ви необходими между 10 и 20 паунда поне. 
Метрото или автобусите с карта Oyster ще Ви струват максимум от 10 паунда на ден, независимо колко пътувате или 2,80 в посока, ако пътувате веднъж на ден. 

Животът в Глазгоу е значително по-евтин като се има предвид, че градът е и доста по-малък от Лондон и не е столица. Това малко или много би ограничило възможностите Ви за работа също.
Квартирите в Глазгоу започват от около 300 паунда за двойна стая в повечето райони, като спокойно можете да откриете дори цял 1-bedroom flat за около 500 паунда. Ако търсите квартира по-близо до университета в районите на Kelvinbridge или West End, то това би Ви струвало около 500 паунда за двойна стая в зависимост от размера и условията на жилището, разбира се. 
Разходите за храна са приблизително еднакви с тези в Лондон.
Градският транспорт обаче е значително по-евтин отколкото транспорта в Лондон. Целодневна карта за пътуване струва 2,90 паунда, а еднопосочен билет е на цена от 1,50 паунда; седмичните карти за градски транспорт в Глазгоу са 14 паунда. 

Ако имате нужда от повече информация не се притеснявайте да се свържете с нас!

 

 

 

This post was modified преди 1 година by Cosmo Admin

ОтговорЦитат
Сподели: