[Sticky] Образование във Великобритания/ Англия  

  RSS

Cosmo Admin
(@admin)
Cosmo Admin Admin
Присъединен: преди 2 години
Публикации: 34
07/12/2018 1:51 pm  

Тук можете да коментирате и задавате въпроси относно кандидатстването, университетите, обучението и реализацията с диплома от Великобритания. 

This topic was modified преди 1 година by Cosmo Admin

Цитат
Asen05
(@asen05)
Нов потребител
Присъединен: преди 1 година
Публикации: 1
18/02/2019 11:50 am  

Здравейте, разбрах че крайният срок за кандидатстване в Англия е бил януари и съм го изпуснал и искам да питам дали има възможност въобще за нещо от сорта на второ или трето класиране  или трябва да чакам до следващата година?

 


ОтговорЦитат
Cosmo Admin
(@admin)
Cosmo Admin Admin
Присъединен: преди 2 години
Публикации: 34
19/02/2019 8:59 pm  

Здравейте @asen05,

Крайните срокове за кандидатстване в Англия, а и в цяла Великобритания са както следва:
15-ти октомври(годината преди започването) за Медицина/ Стоматология/ Ветеринарна медицина, както и за всичките програми на двата университета - Кеймбридж и Оксфорд. 
15-ти януари( в годината на започването) за всички останали специалности

След 15-ти януари - можете да си пуснете документите, но университетите не сс длъжни да ги разгледат или приемат.
Clearing-ът, или така нареченото 2-ро класиране във Великобритания започва през лятото, когато можете да разгледате кои са останалите свободни/ незаети места, дори в престижните ВУЗ-ове. 

И ако няма свободни места за Вашата специалност, то почти винаги имате възможността да кандидатствате за януарска програма или с други думи казано в много от университетите, специалността, от която се интересувате, може да има септемврийски и януарски прием, а не само един прием през есента както е в България. Големите зали и бази на западните университети често си позволяват да поберат 2 групи студенти от дадена специалност, едните започващи обучението си септември, а другите започваши същото през януари (имайте предвид, че януарският прием не е трето класиране или нещо по-непрестижно от септемврийския прием, те са абсолютно равностойни). 

Ако имате нужда от повече информация или съдействие при кандидатстването Ви във Великобритания - моля, кликнете на Оранжевия бутон горе в дясно на страницата, за да запишете БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ с наш експерт.

This post was modified преди 1 година by Cosmo Admin

ОтговорЦитат
Сподели: