[Sticky] Стипендии за образование  

  RSS

Cosmo Admin
(@admin)
Cosmo Admin Admin
Присъединен: преди 2 години
Публикации: 34
07/12/2018 2:17 pm  

В тази тема можете да коментирате възможности за получаване на стипендии за обучение от университети или организации в чужбина. 
Споделянето на линкове е АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНО!

This topic was modified преди 1 година by Cosmo Admin

Цитат
GabriellaP
(@gabriellap)
Нов потребител
Присъединен: преди 1 година
Публикации: 1
17/01/2019 5:40 pm  
  •   Какви са условията за стипендии за магистратури в Холандия?
  • Има ли изобщо такива?
  • Има ли някой, който е заминал вече там със стипендия, за да разкаже повече?

ОтговорЦитат
Cosmo Admin
(@admin)
Cosmo Admin Admin
Присъединен: преди 2 години
Публикации: 34
15/03/2019 11:41 am  

Здравейте @gabriellap

Имате три възможности за финанансиране на магистърските програми в Холандия. 
1. Студентски заем
2. Държавна субсидия за работещи студенти
3. Университетски и стипендии от частни организации

Можете да кандидатствате за студентски кредит до максимум 1016 Евро на месец, като той има лихва, варираща между 1% и 4%. В последсвие вноските ще се изплащат - само ако приходите Ви надхвърлят минималната работна заплата. Срокът за погасяване е 35 години, а ако не успеете да го възвърнете до тогава - то заемът ви се опрощава. 

Вторият вариант е държавна субсидия в размер на 378 на месец, която се дава безвъзмезно, но само ако отговаряте на няколко условия:

- Семейството Ви да има доход под 30 000 годишно;

- Вие или Ваш родител/партньор да работи 14 часа седмично ( 56 часа месечно) в Холандия или да сте пребивавали в Холандия 5 поредни години, без прекъсване за по-дълго от 6 месеца. 

Другата възможност, която варира в зависимост от  университета, е стипендии от Вашето учебно заведение или организации, които сътрудничат с него. Ето няколко примерни стипендии, които се предлагат за магистратурите в различни университети в Холандия и критериите, които трябва да изпълните за тях: 

 🤗 The Hague University of Applied Sciences предлагат 3 стипендии на стойност 5 000  , за можете да кандидатствате чрез есе на конкретно зададена тема и отлични академични резултати.

 🤗 VU University Amsterdam предлагат стипендии на  5 % до 10 % от студентите по дадената специалност, които са с най-високи академични резултати. Стипендиите напълно покриват всички такси по време на обучението.

 🤗 University of Twente предлагат около 50 стипендии в размер от 5 000 до 25 000 € годишно, които можете да получите, ако имате резултати на изпитите за език над 6.5 на  IELTS плюс отлични академични резултати. 

 

Ако имате още въпроси или се нуждаете от повече информация и съдействие - моля, клинете на Оранжавия бутон горе в дясно и се запишете за БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ с Експерт на Космо.


ОтговорЦитат
Сподели: