В последните месеци образователната система по целия свят е подложена на множество промени заради глобалния проблем с Covid-19 – удължават се срокове, отлагат се изпити, сменят се различни изисквания и т.н. Преминаването от редовна в дистанционна форма на обучение е една от мерките, които се предприемат много от учебните заведения с цел ограничаване на разпространяване на заразата.
Тhe University of Manchester е първият университет във Великобритания, който официално обявява, че всички лекции за всички специалности за началото на идната учебна година ще преминат онлайн, включително и тези от юридическата катедра. Тази мярка се налага в интерес на всички студенти и преподаватели и опазването на тяхното здраве и това на близките им.
Всички учебни занятия и прилежащите към тях изпити ще бъдат провеждани в обособени за целта интернет платформи за комуникация.
Тепърва много други университети във Великобритания и други държави ще последват този пример и също ще преминат към онлайн обучение за новата учебна година.
Положителен факт, който също не трябва да се пренебрегва, са разходите, които ще си спеститe по време на онлайн обучението. Няма да ви се налага неколкократно да купувате самолетни билети, няма да плащате такси за общежитие или квартира, които са минимум 500-600 паунда на месец. Докато си стоите вкъщи, ще спестите и значителна сума пари, която иначе ще похарчите за храна и транспорт във Великобритания. През тези от 6-7 месеца ще заделите не малко средства, тъй като обучението ви ще се провежда дистанционно. Също така много от студентите вече са подали петиции с призиви за намаляване на таксите за обучение, докато лекциите се движат онлайн.
Предвид факта, че няма да се използват толкова ресурси за тяхното обучение – всички настоящи и бъдещи студенти имат това право, което също би облекчило много вашия бюджет.
И докато сме на тема финансиране: нека ви напомним, че във Великобритания има студентски заем, с който да покриете семестриалните си такси през годините и все още може да кандидатствате за него, а месечната вноска за погасяването му ще ви коства отделяне на скромна сума пари – колкото за един обяд в Лондон.
Важно е да се отбележи, че University of Manchester е един от най-престижните университети не само във Великобритания, но и в света. Той заема престижното 27-мо място за най-добър университет в света според QS World University Ranking 2020. Освен това ВУЗ-ът се намира и в ТОП 50 за широк спектър от специалности като:
Фармация – №10 в световен мащаб
Социология – №20 в световен мащаб
Счетоводство и финанси – №21 в световен мащаб
Спортни науки – №25 в световен мащаб
Механо Инженерство – № 27 в световен мащаб
Бизнес и Мениджмънт  – №30 в световен мащаб
Медицина – № 34 в световен мащаб
Социални науки – №37 в световен мащаб
Изкуства – № 41 в световен мащаб
Нашите Експерти са подбрали и някой от най-желаниете специалности, за които все още има свободни места и може да се кандидатства, ако сте абитуриент тази година:
Все още имате шанс да кандидатствате във Великобритания – Не пропускайте своята възможност!

Ако имате някакви въпроси – запишете се за БЕЗПЛАТНА ОНЛАЙН КОНСУЛТАЦИЯ, на която наш Експерт по образование ще ви предостави цялата необходима информация за кандидатстването и финансирането на образованието в чужбина:

Privacy Preference Center