Напоследък доста настоящи студенти, а не кандидат-студенти се свързват с Космо с молба за помощ относно това как да се преместят в друг университет, поради различни фактори. Тук говорим не само за студенти, които в момента учат в български ВУЗ-ове, но и за такива попаднали в неправилния университет, грешната специалност или са били подведени от различни агенции. Точно това ни провокира, всъщност, да напишем тази статия, с която искаме да заявим: „НЕ, не сте прецакан!“ Все още можете да спасите бъдещето си развитие и реализация!

Следвайки нашата мисия, а именно да изпращаме българските ученици да продължат образованието си само и единствено в ТОП университети, ние от Космо приветстваме и помагаме на всички разочаровани от своя избор студенти – чрез трансфери в най-добрите висши учебни заведения по света.

Космо обявява 50% отстъпка от основните си пакети именно за студенти, които търсят начин да се преместят в университет от по-висок ранг и да получат по качествено образование и всепризната диплома.  

Ние от Космо не само се стремим да ги преместим в по-престижен или подходящ за тях университет, а да успеем да ги трансферираме и да продължат обучението си от втора година, а защо не и трета година директно, за да не бъде пропиляно времето им.

Всъщност причините, които карат студентите да сменят своите университети са много.
Ето и най-основните, заради които настоящи студенти се обръщат към нас за помощ и съвет:
– Студенти, подлъгани и изманипулирани от български агенции, че всички университети на Запад са престижни и „набутани“ от консултантите в треторазрядни или неакредитирани чуждестранни университети, които осъзнават измамната практика, чак след като започнат обучението в „промотирания“ ВУЗ
– Студенти, избрали специалността си произволно, които сега осъзнават, че не искат да работят в съответната сфера и търсят начин да сменят попрището си
– Студенти недоволни от методите на обучение в България, които са основно теория, остарели учебници и източници, липса на интегрирани нови технологии в процеса на обучение
– Студенти, които имат потенциала за ТОП университети, но са продължили образованието си в България, защото са смятали, че не могат да си позволят да учат в някои от най-престижните университети в света.

Неудовлетворени от учебните заведения, в които са приети – подведени от хорско мнение или агенции, готови да провалят бъдещето на едно дете в името на една комисионна от маркетирания ВУЗ – помощ от нас поискаха не един или двама студенти през изминалата година.

Работим със студент, който в момента учи Биология в СУ, но желае да се премести в Испания, където да учи Биоинформатика в един от най-престижните испански университети и то на английски език.
Друг наш студент от Хасково със златни медали от световни първенства по математика, който получи оферта за интервю от 3 университета от Бръшляновата лига, както и прием в 16-тия най-добър университет в Света за математика и статистика, бил насочен от колеги от друга агенция миналата година да следва в посредствен университет в Англия, защото така било по-изгодно за тях.
Ученичка от Софийската математическа гимназия се оказа на нашата врата, след като била подведена от известна агенция, която „специализира“ в кандидатстването в Германия. Девойката, която всъщност има успех и потенциал за университети от ТОП 100 на света, се оказва с прием в препоръчан от специализираната агенция университет в Германия, който в световната ранглиста е на 5034-то място. 

Да не забравяме и за масовото зарибяване на българските агенции и насочването на българските студенти в университети от типа  “Аpplied science“ в Холандия. Десетки студенти, които вече учат в такъв тип университети се свързаха с нас тази година, молейки за помощ, след като са осъзнали, че след завършването си не могат да запишат магистратура директно, и че намирането на работа с така наречената диплома HBO e „Mission Impossible“ според световните статистици от QS World Rankings. 

Доволни сме да разберем, че всички тези студенти осъзнават дори със закъснение, че не искат да са част от “стадото“ и искат да учат в ТОП университет, а не където и да било само, защото всички отиват там.

Изборът на университет и специалност е решение, което не трябва да се взима прибързано и без да се проверят всички възможности. За жалост голяма част от учениците се доверяват на чутото от съседи и познати или на псевдо-агенции, чиято цел е просто да ги изпратят в чужбина – без значение дали университетът е престижен и дали няма да похарчат парите и времето си на вятъра.

 

Ако имате някакви въпроси – запишете се за БЕЗПЛАТНА ОНЛАЙН КОНСУЛТАЦИЯ, на която наш експерт по образование, ще ви предостави цялата необходима информация за кандидатстването и финансирането на образованието в чужбина:

Privacy Preference Center