Макар официалният срок за кандидатстване в Обединеното Кралство – 15-ти януари да е минал, то 12-токласниците и тези от вас, които вече са завършили, имат възможност да пуснат своите документи към едни от най-престижните университети във Великобритания.

Нашите Експерти по образование са подготвили списък за вас със свободните места в ТОП университети в едни от най-желаните специалности.

Не бива да си мислите, че щом има свободни места, то те са в малък брой университети или само няколко специалности. Напротив,  имайте предвид, че когато учениците кандидатстват в UK, те обикновено отбелязват  5 университета и дори да получат прием за всичките си желания, то те няма как да се запишат и в 5-те, а избират само един университет, в който да се запишат и другите 4 места остават свободни. А вие можете да кандидатствате за тях – ОЩЕ СЕГА!

Програмите, свързани с Бизнес и Мениджмънт, дават възможност за професионална реализация в управлението на собствен бизнес, на малки и средни предприятия, заемане на мениджърски позиции в големи фирми, компании и корпорации. Ето и част от най-престижните университети, в които може да кандидатствате такъв тип специалност.

 

В случай, че сте се насочили към превърналата се в “Първата власт“, а именно Медията, комуникацията не ви е проблем, или  искате да се занимавате с журналистика, то има много добри  университети в UK, в които има свободни места:

Фармацията е многообхватна специалност, която ви дава възможност да участвате в изработването на лекарства, провеждането на клинични и лабораторни изследвания, управлението на различни сектори във фармацевтичната индустрия и др. Всичко това може да бъде реалност и все още имате шанс да кандидатствате в едни от най-престижните университети в Обединеното Кралство.

Инженерната дейност включва изследователска работа, проектантска дейност и технологична производствена дейност. Всичко това е нужно за създаването и експлоатацията на инженерни технически устройства и проекти. Много университети в Англия предлагат различни инженерни специалности, а ето и само някой от свободните места в ТОП 50 дори на най-престижните университети в Свера:

 

Програмите като Туризъм или Хотелиерство и ресторантьорство, обучават студентите на това да управляват фирми и организации в тези сфери. Тя наблягат върху икономическата, корпоративната и социална отговорност, които бъдещите специалисти трябва да придобият. Експертите ни по образование са подбрали университети от ТОП 50 на Света, в които има свободни места, за които както се казва “Все още не сте изпуснали влака“.

  • В специалностите Международни отношения/Политология/ Европеистика се подготвят специалисти за дипломатическа, консулска, обща външнополитическа и външноикономическа и международна дейност. След завършване на такъв тип специалност – може да работите на отговорни позиции във външната и световната политика и икономика, регионалните, евроинтеграционните и световните институции, неправителствения сектор. Университетите във Великобритания са един прекрасен избор, ако сте се насочили към някоя от тези сфери, а в таблицата ще намерите и свободни места в едни от най-елитните университети.

Освен престижно образование, Великобритания предлага и варианти, с които да го финансирате и да не се разделите с цяло състояние по време на обучението си.

Шотландия, като част от UK все още предоставя (въпреки Брейкзит) на европейските граждани (каквито сме и ние) държавна субсидия, която не подлежи на връщане под никаква форма – било то по време или след приключване на образованието ви.  Тази субсидия се предоставя, не на база отличен успех или ниски доходи, а единствено на база европейското ви гражданство.

В Англия/Уелс/Северна Ирландия можете да кандидатствате за студентски заем, който покрива годишните такси по време на вашето обучение. Това, че е заем не бива да ви стряска – процесът по неговото връщане започва едва тогава, когато започнете да печелите над 25 хиляди паунда годишно, а сумата която ще трябва да плащате за него на месец е символична – около 30 паунда на месец, което буквално е колкото обяда ви там. 

 

Ако имате някакви въпроси – запишете се за БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ, на която наш експерт по образование, ще ви предостави цялата необходима информация за кандидатстването и финансирането на образованието в чужбина:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Privacy Preference Center