Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/cosmostu/public_html/wp-content/themes/uncode/partials/elements.php on line 984

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/cosmostu/public_html/wp-content/themes/uncode/partials/elements.php:984) in /home/cosmostu/public_html/wp-content/plugins/uncode-privacy/includes/class-uncode-toolkit-privacy-public.php on line 98

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/cosmostu/public_html/wp-content/themes/uncode/partials/elements.php:984) in /home/cosmostu/public_html/wp-content/plugins/ip2location-redirection/ip2location-redirection.php on line 977

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/cosmostu/public_html/wp-content/themes/uncode/partials/elements.php:984) in /home/cosmostu/public_html/wp-content/plugins/ip2location-redirection/ip2location-redirection.php on line 978

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/cosmostu/public_html/wp-content/themes/uncode/partials/elements.php:984) in /home/cosmostu/public_html/wp-content/plugins/ip2location-redirection/ip2location-redirection.php on line 979

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/cosmostu/public_html/wp-content/themes/uncode/partials/elements.php:984) in /home/cosmostu/public_html/wp-content/plugins/ip2location-redirection/ip2location-redirection.php on line 980
Опазването на Земята като професия | Cosmo Study Abroad

В последните години проблемите с околната среда, които застрашават Земята, значително се увеличават. Затова и  търсенето на специалисти в сферата на опазването на околната среда и екологично устойчиви решиния, които да се борят с еко катастрофата, която ни застига, е изключително засилено.

Бакалавърските програми за екологични науки и опазване на околната среда са многообхватни и реализацията след завършването им е несъмнена.

 

По време на обучението си в този тип специалност ще изучавате екологични проблеми като замърсяването на природата, изменението на климата и изчерпването на природните ресурси.

Поради голямото търсене на специалисти в тези области в днешно време, университетите се активизират и предлагат по-голямо разнообразие от екологични програми и специализации на всяко ниво. Ето и някой от тях:

 

 

 

Environmental Architecture and Environmental Design – тази програма е известна като Природосъобразна архитектура и устойчив дизайн. След завършването й ще можете да проектирате домове, фабрики и друг тип сгради. Като методи за устойчив дизайн и строителни принципи за ефективност, се използват екологично чисти материали, които минимизират вредата за околната среда. Такива материали, например са: тухли от глина и коноп, които премахват влагата и дървени конструкции, които са изключително енергийно ефективни.

Студентите в тази програма ще имат възможността да създадат проекти, които включват използването на местна флора и строителни материали, устойчиви запаси от вода за напояване и ефективни системи за отопление/охлаждане.

Environmental Health Sciences е програма за общественото здраве, която изследва как околната среда влияе върху човешкото здраве и болести. Темите, които се изучават – включват основи на химията, токсикологията, микробиологията на околната среда, оценка на риска и определяне на стандарти и приложна екология. Провеждат се проучвания на  огнища на болести и се провеждат изследвания за понижаване на опасността от епидемии.

Environmental and Sustainability Studies е специалност, която изследва социалните и екологичните проблеми, като глобални промени в климата, замърсяване и загуба на биологично разнообразие. Програмата предоставя на студентите умения за по-добро разбиране за съвременните екологични решения.

Sustainable innovation или Природосъобразни иновации е програма изучаваща еко новостите от техническа, икономическа и социална гледна точка. Вземете, например, въвеждането на слънчеви панели, соларни инсталации, ветрогенераторите, които са само малка част от екологичните иновации. Ако запишете тази програма, ще имате шанса да участвате в разработката на нови технологии, спомагащи за подобрението на околната среда.

 

Всяка от Еко програмите описани по-горе има за цел да развие умения и знания за проектиране на устойчиви решения за бъдещето на нашата планета.

След завършването на такъв тип “зелена“ специалност имате шанс да работите в различни бързоразвиващи се сектори, като:

  • Специалисти по екологична организация и устойчивост в фондации с нестопанска цел или в международни изследователски компании
  • Мениджъри по природни науки
  • Икономисти и учени по околната среда
  • Експерти по зелена икономика и изменение на климата
  • Иновативни инженери
  • и куп други нови специалности, които се развиват със скоростна на светлината

Възнаграждението в тези нови и зелени сектори на професионалното развитие, е едно от най-високоплатеното в момента. Според проучвания един Соларен инженер взима годишна заплата в порядъка на 150 хиляди долара. Sustainability Director или казано на български “Директор по устойчиво развитие“ може да достигне до 170 хиляди долара годишно възнаграждение.

 

Ето и ТОП 20 на най-добрите университети за Природни науки,

в които може да намерите Еко съобразни програми според световната класация QS World University Ranking.

Ако имате някакви въпроси – запишете се за БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ, на която наш експерт по образование, ще ви предостави цялата необходима информация за кандидатстването и финансирането на образованието в чужбина:

Privacy Preference Center