Не си мислите, че сте изпуснали шанса да кандидатствате в чужбина.Въпреки че масово навсякъде в интернет се тръби, че крайния срок за кандидатстване е 15-ти януари, то това далеч не е така. Все още може да го направите и то в едни от най-престижните университети по цял свят.

🇬🇧Във Великобритания , например това, че е минал 15-ти януари ( официалния срок за пускане на документи ) не превръща мечтата на кандидат-студентите в “изгубена кауза“, само защото все още не сте пуснали своите документи.

Затова, нека разясним как точно става кандидатстването във Великобритания. Както е известно при кандидатстване там, кандидат-студентите имат право да изберат общо 5 университета – следователно дори да получат прием и за 5-те си желания, то те няма как да се запишат и в 5-те, а избират само един университет, в който да се запишат и другите 4 места остават свободни, за които може да се кандидатства и далеч след 15-ти януари.

Това дава възможност на всеки дванадесетокласник, който все още не е кандидатствал – да се възползва  от шанса да учи в Обединеното Кралство – ОЩЕ СЕГА!

Едни от най-престижните университети, предлагат свободни места в най-желаните специалности, за които може да пуснете документи дори до края на Май.

Нещо, което също трябва да имате предвид за UK е, че в Шотландия, която е част от Великобритания, предоставя държавни субсидии на българските граждани, които покриват таксите по време на обучението. Тук не говорим за студентски заем,какъвто имаме в Англия, а за напълно безвъзмездно отпусната сума, която покрива целия период на обучение в държавните шотлансдки университети и тя се предоставя само срещу предоставяне на лична карта.

🇩🇰 Дания е страна, в която също има не малко отлични университети, които предлагат по-късен срок за подаване на документи, а именно до края на март. Това, което различава Дания от гореизброените страни е факта, че там образованието е напълно безплатно, като единственото условие е европейски паспорт – нещо, което всеки български гражданин притежава. Ако пък решите да работите повреме на своето следване, дори да е почасово – ще получавате месечна стипендия от 700 евро.

🇦🇹 Австрия и Германия 🇩🇪 също са едни от страните, в които има по-късни срокове за кандидастставане ( Май & Юни) и ни освобождават от семестриалните такси. В Германия от студентите и техните родители се изисква да заплащат единствено минималните административни такси от 50 до 300 евро на семестър, което реално погледнато ще ви е по-евтино от колкото да запишете в УНСС или друг български държавен университет.

Не толкова известен факт е, че там се намират едни от най-престижните университети за Инженерни и Технически специалности в света, според световната класация за образование – QS World University Ranking. Пример за това е и Теchnical University of Munich, който е на заветното №22 в света за Инженерство.

В Австрия българските студенти могат да кандидатстват дори Юли месец и обикновено заплащат единствено стойността на студентската си карта – по 19.20 евро на семестър.

🇪🇸 Испания и Италия  🇮🇹 – две макар не толкова популярни дестинации у нас, що се отнася до висше образование, но с не по-малко ПРЕСТИЖНИ И ТОП УНИВЕРСИТЕТИ. Масово хората ги пренебрегват тези две дестинации при избора си, защото повечето си мислят, че трябва да владеят езика, за да учат там – напротив и двете държави имат университети, които предлагат много програми на английски език.

Кандидатстването в тези две топли страни е едно от най-късните – можете да го направите дори Май и Юни месец.

И в двете държави семестриалните такси се определят от доходите на семейството, а не от успеха на студента. Следователно, ако семейството ви има минимални доходи (под 23хил. на член на семейството на година) – на места могат да намалят таксата ви и да плащате от 300 до 1000 евро годишно, а в някой университети, дори могат да ви освободят изцяло от всички такси за обучението.

 

В никакъв случай не се отчайвайте, че всичко е изгубено – все още не сте изпуснали възможността да бъдете приет в едни от най-престижните университети по света.Ако имате някакви въпроси – запишете се за БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ, на която наш експерт по образование, ще ви предостави цялата необходима информация за кандидатстването и финансирането на образованието в чужбина

Безплатна консултация