Типично за първите дни на новата година – е време и ние от Космо да направим равносметка за изминалите 365 дни.

Най-много се гордеем, че само за 1 година в България, Космо успя да ‘’разбие ‘’ митовете за образование в чужбина, които върлуваха из между кандидат-студентите. 
За нас 2019г.  бе изключителна успешна и ето какво постигнахме в рамките на първите си 365 дни в България:

♦ 100 % успеваемост – Нямаме неприет студент и всички те са приети не къде да е , а в най-престижните университети по целият свят.

♦ Показахме на децата, че ако ще заминават да учат навън, то трябва да го направят в най-добрия университет за специалността, която са си избрали, а не ‘’просто някъде в чужбина’’ , защото не всичко навън е по-добро от у нас. 

♦ Космо бе първата агенция за образование в България, която въведе провеждането на безплатни ОНЛАЙН консултации днес можем да се похвалим с кандидат-студенти от всяка точка на България и не само.

Като започнем от малки селца в Смолянско, през Видин, Монтана, Враца, Кюстендил, Девин, Велинград, Стара Загора, Якоруда, Ямбол, Горна Оряховица, та чак до малката Виена – Русе.

Освен българските студенти – на нашата експертиза се довериха и кандидат-студенти от държави като Канада, Швеция, Хърватска, Украйна и Япония.

 

Повечето от учениците ни с гордост могат да заявят, че учат в ТОП 100  най-добър университет за избраната от тях специалност, според QS World University Ranking , като например:

Атина Шаламанова – Бизнес в Erasmus University ( 19-ти в света, 1-ви в Холандия) ;

Камен Димитров – Авио Инженерство в RWTH Aachen University ( 19-ти в света, ТОП 1 в Германия );

Теодора Иванова – Политология в SOAS University of London ( 23-ти в света) и Европеистика в Amsterdam University (26-ти в света)  

Александра Цветанова – Медия и Комуникации в Cardiff University (25-ти в света)

Николета Гекова – Мениджмънт в University of Manchester ( 29-ти в света) 

Жанета Димитрова  – Предприемачество и иновации в Politecnico di Milano (TOP 30 за Бизнес магистратури в света)

Андреа Мазгалева – Биохимия в King’s College London ( 33-ти в света )

Елена Тодорава – Архитектура в Cardiff University ( 37-мо място в света )

Катрин Николова – Филмови науки в Queen Mary University (38-мо място в света)

Kристиян Йорданов – Бизнес администрация в University of Mannheim (47-мо място в света и 1-ви за Германия) 

Виктория Светославов – Бизнес и Икономика в  Autonoma de Barcelona ( TOP 100)

Гергана Банкова – Право в University of Leeds (TOP 100) 

Виолина Недкова – Бизнес Администрация в КU Leuven ( TOP 100) 

Maргарита Иванова – Психология в  University of Kent ( TOP 100) 

Маргарита Лалева – Интериорен Дизайн в Oxford Brookes University ( TOP 100 )

 

 

♦ През изминалата година осъществихме и няколко езикови лагера във Великобритания и Испания. По време на тях децата получиха възможност да добият нови знания по Английски език, да осъвършенстват досегашните си и да разширят своя мироглед. Запознавайки се с деца от цял свят, те не само научават нови неща за различните култури, но и създават безброй приятелства. Този тип лагери са доказателство, че човек най-лесно научава език – практикувайки го в реална среда.

♦ Отправихме и предизвикателство “Покани ни в своето училище“ към учениците от цяла България, който желае да ни покани в своята гимназия, за да разясним на него и неговите съученици, процеса на кандидатстване в чужбина и възможностите за стипендии и финансиране.

Откликвайки на всички покани, посетихме множество елитни гимназии в различни краища на страната.

study in holland

Експертите на Космо, пропътуваха хиляди километри, за да “отворят“ очите на децата кое всъщност е престижно и непрестижно и да “развенчаят митовете за образованието в чужбина“, които агенциите в България от години насаждат на децата и техните родители.

Посетихме гимназии с различни профили в множество градове :

Русе, Перник, Добрич, Бургас, Хасково, Тетевен, Габрово и др.

 

♦ През 2019 година подготвихме безвъзмездно документите на поне 4 кандидат-студенти, във връзка с кампаниите ни “Деца медалисти’‘(деца с медали от световни първенства кандидатстват напълно безплатно с Космо) и “Покани ни в своето училище“.

 

 

 

 

 

 

Благодарим за доверието, което ни гласуваха всички наши кандидат-студенти и техните родители. Гордеем се с факта, че нямаме неприет студент, а напротив – приети ученици в НАЙ-ЕЛИТНИТЕ УНИВЕРСИТЕТИ, които ги очаква светло бъдеще.