Обикновеното момче от Варна – Владимир Тенев, който на 30години вече е милиардер и собственик на компания за милиарди – не е отишъл да учи в “който и да е“ университет в чужбина.

Увлечен от математиката избира Stanford University – Вторият най-добър университет в света за своята бакалавърска степен и ТОП 5 в света – Калифорнийския университет за магистърската си степен. Именно В Станфордския университет, едно от най-иновативните висши учебни заведения в света, се запознава със сегашния си съдружник Байджу Бат, с който основават платформата за търговия с акции и криптовалути -Robinhood Markets Inc., която от малък старт-ъп, за 4 години се превръща във втората най-скъпа финтех компания в САЩ, и днес е оценявана от Уолстрийт на 7.6 млрд. долара.
Влад, както го наричат в Америка, попадна и в  класацията „40 Under 40“ на престижното издание Fоrtunе за най-успешните предприемачи под 40-годишна възраст редом до личности като собственика на Facebook Mapĸ Зyĸъpбъpг и cъздaтeля нa Ѕnарсhаt Eвън Шпигeл, както и Πaвeл Дypoв –  собственик на руския аналог на facebook – VКоntаktе и приложението Теlеgrаm.

най-добри университети

Това, на което отново искаме да акцентираме и да Ви накараме да се замислите е :
Колко всъщност е важен изборът на университет?
Подборът за университет, в който да продължите образованието си, и който да предначертае съдбата Ви – не трябва да се прави на случаен принцип и с идеята да кандидатствате ‘’някъде, просто да е в чужбина’’.

Висшето образование се счита за първото стъпало по пътя на успеха. Затова и днес ви представяме списъка на ТОП 25 на университети в света, от които излизат най-много милионери според статистиката Wealth-X report. Той е съставен на базата на всички кадри на университети, които притежават поне 30 милиона долара след дипломирането си. Повечето университети в списъка са разположени в Съединените щати, с висока концентрация на Източното крайбрежие – включително елитната Ivy League. От университетите на Острова(Великобритания) – Оксфорд, Кембридж и LSE(London School of Economics) са намерили предни позиции в класацията, като средното богатство на „произведените“ от тях милионери е 174 милиона долара. Insead, който е и в топ 5 на най-добри Бизнес институти е света, е първенецът на Франция, който попада в класацията. Институтът произвежда кадри като CEO- та на световните корпорации – Credit Suisse, Royal Dutch Shell, Ericsson, and Lego.
Ако погледнем и към другите континенти – Сингапурския Национален университет също попада в топ 25 на „производители“ на милионери със средно богатство на завършилите от 46 милиона долара.

най-добри университети

Имайте предвид и факта, че по-голямата част от милионерите включени в тази статистика, са натрупали благосъстоянието си със собствени усилия,а не са разчитали на семейни богатства.

Изводът от всичко това, можете да си го направите и сами, защото той е един:

Не подценявайте избора на университет – той трябва да е плод на дълго и всеобхватно проучване, а не произволно кандидатстване само, за да получим чуждестранна диплома!

 

 

 

За повече информация относно проучване на университети в чужбина – не се колебайте да се обърнете към наш експерт по Образование като се запишете за безплатна консултация на линка по долу:

Безплатна консултация