Мит е, че в чужбина може да се кандидатства много по-рано преди да завършите средното си образование. Не губете надежда, ако сте завършили и не сте кандидатствали – все още имате шанс да сбъднете мечтите си. 

Много от университетите по света предлагат по-късно кандидатстване, като тези във Великобритания са един от най-добрите варианти със своята т.нар опция “ Clearing“

Това е процес, който протича от средата на месец юли до края на септември и най-простичко казано е последният шанс да заемете свободно място в някой университет. Винаги има ученици, които се отказват от офертата си в последния момент, променят специалността си или просто не се записват и така остават свободни места, за които Вие може да кандидатствате.

Великобритания е страна, която може да се похвали с факта, че е една от най-желаните държави за качествео висше образование.

Това е така, защото повече от университетите оглавяват световните класации, имат едно от най-голямото разнообразие на програми и специалности, сравнение с други европейски държави и не на последно място – обучението във Великобритания не струва цяла състояние.

Не бива да бъркате второто и трето класиране в България с  ‘’Clearing”. 

При ‘’ Clearing’’ може да имате късмет и да си намерите свободно място в някой от най-престижните университети.

Трябва само да проверите дали отговаряте на условията за кандидатстване и може да сбъднете мечтата си, да се сдобиете с международно призната диплома и да бъдете успешен професионалист във Вашата сфера.

Фактът, че ще кандидатствате на т.нар Clearing, не означа, че се задоволявате с каквото е останало, а напротив – може да ударите джакпота и да се запишете в мечтаната от вас специалност.

Нашите експерти са селектирали свободните места в някой специалности, като всички са в университети от ТОП 150 на  университети в света, според специалност спрямо световната класация QS World University Ranking. 

 

Ако все още не сте решили, как да продължите образованието си и имате много въпроси, които търсят своя отговор – не се колебайте и се запишете за БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ с наш Експерт.

Безплатна консултация