Като действащ спортист или в частност футболист, Вие сте доволни от досегашното си развитие и смятате, че не Ви е необходимо висше образование.

Замисляли ли сте се обаче, че колкото и успешни да сте в спортната си кариера, там всичко е до определено време или пък, ако получите контузия и трябва да приключите със спорта – предварително.

Какво ще правите с живота си тогава?

Затова е хубаво, човек винаги да има втори вариант и допълнителни опции.

Ние Ви предлагаме да помислите над въпроса:

Не е ли по-добре, да запишете някакъв тип спортна специалност и пак да продължите със спортната си кариера? 

    Спортен Мениджмънт например, е една многообхватна специалност, която крие в себе си много възможности. Можете да управлявате футболен клуб, да бъдeте импресарио или да заемате управленски пост, в множество различни национални и световни спортни структури и асоциации.

Loughborough university във Великобритания, който е №1 в света за спортни , все още предлага свободни места за Спортен мениджмънт и също така т.нар coaching, за бакалавърски или магистърски степени.

        Кинезитерапията/Спортна Медицина  е не по-малко просперитетно образование, което съчетава рехабилитация и физиотерапия, които са едни от най-търсените специалисти в последните години. Интересното в случая е, че при кандидатстването за Спортна Медицина, няма специализирани изпити, каквито има за Медицината.

В Brunel University London има вакантни места за този тип специалност и кандидатствайки в него – ще имате шанс да завършите висшето си образование в университет от ТОП 100 най-добрите университети за Спортни специалности в света.

Спортната журналистика и Ивент Мениджърството са специалности,които далеч не са за подценяване. Има множество възможности за успешна реализация – като спортни журналисти, редакатори във всякакъв тип медии.Също така и като пресаташета и ПР-мейкъри в спортни клубове и организации, като кординатори на всякакъв тип спортни конференции,форуми и събития от различен мащаб.

Имате възможността да кандидатствате и двете специаности в  University of Brighton, който също е в ТОП 100 на най-добрите университети за Спортни специалности според световната класация QS World University Ranking 2019.

За всяка от тези специалности, можете да кандидатствате в едни от най-престижните университети в света и това не означава, че ще престанете да упражнявате Вашият любим спорт, а напротив можете да се развиете професионално и да промените живота си в положенителна насока.

Ако се нуждаете от съвет и помощ при кандидатстване в най-престижните университети в Света – моля, запишете се за БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ с наш Експерт на линка по-долу:

Безплатна консултация

 

Privacy Preference Center