Дори в трудни икономически времена, в каквито България се намира, да осигурим на нашите студенти образование в чужбина, е много важна и нужна инвестиция. Ако искаме бъдеще, пълно с лидери и иноватори, които могат да бъдат максимално ефективни в този глобализиран свят, обучението в чужбина не е лукс, а необходимост.

 

Следването в друга държава и културна среда ни позволява да видим своите собствени предизвикателства в контраст и с повече яснота, докато размишляваме как успели хора от другите страни се справят с проблеми, близки до нашите.

Сегашният свят е един огромен и бързо развиващ се пазар. Работодателите търсят млади “таланти”, които да са “гъвкави”, да владеят няколко езика и да могат да се адаптират към мултикултурна среда. Ученето в чужбина подобрява точно тези качества и прави нашите студенти по-конкурентноспособни.

След голямото изнасяне от България – част от нашите сънародници отново избират родината. През последните 10 години има трайна тенденция българи, заминали да учат или работят в чужбина, да се връщат и да развиват своята кариера обратно в България. Голяма част от тях се връщат, не само водени от патриотичен дух и сантимент към родното, а защото наистина реализацията тук, би била не по-малко успешна. Големи световни компании, които имат клонове в страната, с отворени обятия приемат на работа, свежи кадри с дипломи от чуждестранни престижни университети.

Като пример за ентусиазиран, млад и интелигентен човек, който след обучение по Иновации и технологии в Сорбоната, Париж( 75-то място в класацията на най-добрите университети в света) и работи за една от най-големите компании във Франция, се завръща в родината – е Борис Бонев. Той е и основният виновник и инициатор – София да има нощен градски транспорт.

По-голямата част от хората смятат, че образованието в чужбина е лукс, но това далеч не е така. Държавните университети във Франция, например приемат европейски студенти срещу много ниски такси – 200-300 евро. Ние от Космо можем да Ви осигурим дори и Безплатно образование в престижни университети в държави като  Великобритания, Белгия, Швеция, Норвегия, Финландия, Дания, Германия, Австрия, Италия, Испания, Русия, Южна Корея и Япония.

Мисията на  Космо е не просто да изпратим младите таланти на България зад граница, а да ги насочим и да бъдат приети в едни от най-елитните университети в чужбина, което от своя страна им гарантира добра реализация и светло бъдеще.

 

Ако и вие се нуждаете от съвет и помощ при кандидатстване в най-престижните университети в Света – моля, запишете се за БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ с наш Експерт на линка по-долу:

Безплатна консултация

 

 

Privacy Preference Center