Студентска асоциация за изследване на международните отношения (САИМО) е независимо, непартийно, доброволно сдружение с нестопанска цел.

Тази година те честват 20 години от тяхното основаване и ние от Космо бяхме техен генерален спонсор по време на организирания от тях Пролетен бал.

Ние експертите от Космо, имаме една единствена цел и тя е да помагаме за бъдещето развитие на младежите в България. Винаги сме насреща – да помогнем на всеки при избора му на университет, в който да продължи своето образование. И същевеременно да му спестим лутането, несигурността и страха от новото начинание.

Мисията на САИМО е да допринася за получаването на по-добра квалификация и бъдеща професионална реализация на студентите от специалностите „Международни отношения“ и „Евроипеистика“, и професионално направление „Политически науки“ към УНСС.

 Членовете на Студентската асоциация за изследване на международните отношения са будни младежи, които искат най-доброто за себе си и хората около тях и това е главната причина, ние да ги подкрепяме в техните начинания. Млади лидери, които милеят за родното. Образованието в чужбина е посока, в която много от тях се насочват, за да се върнат и да допринесат за развитието на България чрез знанията и уменията, които са развили.

Събитието на младежката организация бе удостоено от присъствието и на много специални гости и академични преподаватели. Зам. министърът на младежта и спорта Николай Павлов и бившият министър на външните работи Кристиан Вигенин поднесоха своите  поздравления към сдружението. Събитието беше уважено и от представители на Дипломатическия институт към Министерство на външните работи.