Продължение от миналата статия…

 

5. Архитект
Средна заплата: 126 000 долара на година

архитектура в чужбинаАрхитектите и строителните инженери отговарят за много и различни неща. В зависимост от сферата, в която работят, задълженията им могат да са: проектиране, напътстване на продукция, проверка на качеството, тестване, поддръжка и т.н. Те са и тези, които трябва да разработват нови идеи или да разрешават възникнали технически проблеми, които биха оказали влияние на работния процес.

кандидатстване на архитектура в чужбина

4. Психолог/ Терапевт
Средна заплата: 114 000 – 150 000 долара на година

психология в англия

Психолозите и терапевтите са специалистите, които изследват и интерпретират човешкото поведение и мозъчните функции. Търсят и анализират модели на човешко поведение с цел да предвиждат конкретни действия и реакции на индивида. Освен с отделен пациент, специалистите в тази област често работят с техните деца, партньори или дори с цели семейства с цел промяна на определено поведение или характер.
В частната практика на терапевтите обикновенно работят от офиса си или дори в много случай от вкъщи.  Тази независимост донякъде е и недостатък и предимство.

психология в чужбина

3.Анестезиолог
Средна заплата: 152 000 долара на година

 

медицина - специализации

Какво правят те: Прилагат анестезия и поддържат жизнените показатели на пациенти преди, по време и след операции. Освен това те са отговорни за някои други диагностики и терапевтични дейности и се грижат за обезболяването на пациентите.

Можете да откриете класацията за най-добрите университети по медицина в Европа и света във втората част на статията.

 

2. Управител на здравно заведение или Директор на лекарска комисия
Средна заплата: 96 000 – 173 000 долара на година

магистратура по здравен мениджмънт

Това са много отговорни длъжности, чиито задължения включват правенето на проучвания, работа с числа, обработка на данни с процедурите, както и действията на болницата и персонала.

Препоръчителна диплома за тази длъжност:  Health Management
или други дипломи по:
Medical Sciences, Global Health, Biomedical Science, Biotechnology, Medicine

здравен мениджмънт кандидатстване

1.CEO/Генерален Изпълнителен Директор
Средна заплата: 113 000 – 175 000 долара на година

бизнес мениджмънт

Работата на генералния изпълнителен директор е да ръководи компанията. Често те са директно отговрни за цялостното представяне и резултатите на компанията. Именно заради голямата отговорност и множеството задължения на Изпълнителния директор, тази работа се счита за най-добре платената в бизнес средите и не само.
Генералният мениджър най-често изпълнява най-висшата ръководна функция в компанията и това изисква знания, придобити при изучаването на MBA програмите. Според издание на Harvard Business Review от началото на 2019 – поне 1/3 от 100-те най-успешни CEO в Света имат изкарана MBA степен в топ бизнес училище. Ето и най-престижните такива според Financial Times:

mba

 

За повече информация относно кандидатстване и образование в ТОП университети в цял свят – моля, запишете се за БЕЗПЛАТНА Онлайн консултация или консултация на място в нашия офис кликнете – тук: http://cosmostudyabroad.com/bezplatna-konsultacija/