Поради нарастващия интерес на студенти за кандидатстване в Испания, днес Cosmo реши да сподели с вас някои от най-силните страни и да разбие на пух и прах митовете за испанското образование.

Всъщност, Испания бива пренебрегвана от доста от българските кандидат-студенти заради четирите основни мита свързани с образованието там:

номер 1

митове за образованието в Испания

В Испания има основно програми на Испански и липсват бакалавърски програми, преподавани на Английски език.

университети в чужбина

По-долу можете да откриете списък с бакалавърските програми на Английски в 4-те най-престижни университети в Барселона, Каталуния. За кандидатстване в тях трябва да докажете владеене на английски, а не испански език, тъй като програмите се преподават изцяло на английски език.

университети в Испания

университети в Испания

университети в испания

образование в Испания

две

митове за образованието в Испания

В Испания се кандидатства със задължителен кандидат-студентски изпит

университети в чужбина

До преди няколко години в испанските университети се кандидатстваше със задължителен приемен изпит, наречен Selectividad. Това условие отпадна за повечето кандидати и най-вече тези, идващи от ЕС. Въпреки че повечето кандидат-студенти пускат само документите си за прием, в някои частни случаи може да се наложи явяването на различни тестове като например PAP или PAU.
Това обаче се налага само в ситуации, като например:

  • кандидатите са на една по-зряла възраст над 30 или 40 години
  • при няколко конкретни специалности като Английска филология, Педагогика и др;
  • или в случаите, когато хорариумът от часове на кандидата не отговаря на регламентирания хорариум според европейската рамка.

3

митове за образованието в Испания

Образованието в Испания не е престижно колкото образованието в Англия или Холандия

 

университети в чужбинаВ България има силно изразени трендове за всичко, включително и за образованието зад граница. Според нашенци най-престижно е да се учи в Англия, Холандия и Германия. Това е теза без никакви аргументи на българските разбирачи, чули или недоразбрали незнайно от къде.
Всъщност престижни университети има в много и различни държави, много дори и в далечните азиатски държави или Австралия… Но нека не навлизаме в подробности.
В Испания престижни университети ИМА. И това не е мнение на редактора на статията, а всъщност факт, който всеки от вас може да провери в световните ранглисти на университетите.
Нека започнем с това, че едни от най-добрите Бизнес училища в Европа и света, според Financial Times и QS World University Rankings, са именно испански. Това са някои от тях, които всъщност попадат в ТОП 30 на класациите по-горе:

  • IE Business School
  • ESADE Business School
  • EADA Business School
  • IESE Business School

Освен бизнес науки в Испания се преподават на много добро ниво редица други специалности. Подробности за това сме представили в табличен вид по-долу, където може да откриете, които са най-добрите университети в Испания за конкретните специалности според QS World University Rankings.

Университети в Испания

4

митове за образованието в Испания

В Испания няма възможности за финансиране на образованието

университети в чужбинаАко някой ви каже, че няма стипендии или субдидии за образование в някоя държава – това веднага би трябвало да ви подскаже, че той е некомпетентен. Възможностите за стипендии и субсидии във всяка една държава са необятни, включително и в Испания.

От университетските стипендии на база оценки и резултати – до държавните субсидии, които могат да намалят таксите за обучение до 50% или в нередки случаи дори да ви освободят от

Стипендиивсякакви такси било то административни или

семестриални. Последните се отпускат на база доход на семейството, а българите с нашите недотам високи заплати лесно можем да покрием този критерии при кандидатстване за държавна субсидия.

 

 

 

За повече информация относно кандидатстване в университети в Испания – моля, запишете се за БЕЗПЛАТНА ОНЛАЙН КОНСУЛТАЦИЯ с наш експерт като кликнете върху линка по-долу:
http://cosmostudyabroad.com/bezplatna-konsultacija/